БестаMед е партньорът, на когото можете да се доверите

Сероксат табл. 20 мг х 30

Лекарствена форма: 20 mg филмирани таблетки

Активно вещество: Пароксетин (paroxetine)

Съдържание на активното вещество: 20 mg Пароксетин (paroxetine)

Какво представлява Сероксат табл. 20 мг х 30 и за какво се използва:

СЕРОКСАТ е лекарство за лечение на възрастни пациенти с депресия и/или тревожни разстройства. Тревожните разстройства, които могат да се лекуват със СЕРОКСАТ са: обсесивно-компулсивно разстройство (повторяеми натрапливи мисли с неконтролируемо поведение), паническо разстройство (пристъпи на паника, включително такива, предизвикани от агорафобия, което е страх от открити пространства), социално тревожно разстройство (страх от или избягване на социални ситуации), посттравматично стресово разстройство (тревожност след травматично преживяване) и генерализирано тревожно разстройство (постоянно чувство за тревожност или нервност).

СЕРОКСАТ принадлежи към група лекарства, наречени селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина (SSRIs). В мозъка на всеки човек има вещество, наречено серотонин. Хората, които са депресирани или тревожни, имат по-ниски нива на серотонина от останалите хора. Не е напълно изяснено как действат СЕРОКСАТ и останалите инхибитори на обратното поемане на серотонина, но те може да спомагат за повишаване на нивата на серотонин в мозъка. Правилното лечение на депресията или тревожните разстройства е важно, за да Ви помогне да сте по-добре.

Как изглежда Сероксат табл. 20 мг х 30 и какво съдържа опаковката:

СЕРОКСАТ 20 mg филмирани таблетки са бели, овални, двойно изпъкнали таблетки с гравиран надпис "SEROXAT 20" или "20" от едната страна и делителна черта от другата. Таблетките са опаковани в защитени от деца блистери. Всяка опаковка съдържа 30 таблетки.