БестаMед е партньорът, на когото можете да се доверите

Утрогестан капс. 100 мг x 15

Лекарствена форма: 100 mg капсули, меки

Активното вещество: Прогестерон (Progesterone)

Съдържание на активното вещество: 100 mg Прогестерон (Progesterone)

Какво представлява  и за какво се използва:

  • Утрогестан се използва за лечение на симптомите, които понякога се появяват преди началото  на менструалния  цикъл:  болки  в гърдите или дискомфорт (мастодиния), подут корем и/или подуване на краката, синдром на "тежките крака" и/или силна умора, честа смяна на настроенията, повишена нервност и раздразнителност.
  • Утрогестан може да се използва и от жени с нередовна менструация, които изпитват някои от гореописаните симптоми. Тези симптомицикълът започва да става нередовен.
  • Утрогестан се използва за лечение на доброкачествено заболяване на гърдите (мастопатия). което може да се открие при самоизследване. Самоизследването   на   гърдите   трябва   да   се   прави   съобразно препоръките на Вашия лекар, като не трябва да е непосредствено преди началото на менструацията. При жени, чиито менструален цикъл е нередовен в продължение на 1 година и повече т.е. при настъпване на менопауза.
  • Утрогестан може да се предписва в допълнение към хормонално заместителна терапия (ХЗТ) с естроген. за да се възползват пациентките от всички предимствата на терапията с естроген и да се избегнат нейните рискове.
  • Утрогестан е показан за лечение на безплодие при жени. които поради хормонални нарушения не могат да забременеят или износят бременността.
  • Как изглежда  и какво съдържа опаковката: В една картонена кутия Утрогестан се съдържат 2 блистера по 15 капсули, меки

Листовки